Kalbin % 35 civarında çalışması bir sorun olduğuna işaret eden bir durumdur. Bu sorun özellikle belli başlı belirtiler ile meydana gelir. Bu belirtiler ortaya çıktığında uzmana başvurulmalıdır.
Ancak yıkım devam eder. Bazı durumlarda da liflerin daha imal aşamasında kırıklar ortaya çıkar. Aort duvarı içindeki kan basıncının etkisiyle, aort duvarı zayıf bulduğu yerlerden incelerek genişlemeye başlar.
Aynı zamanda hazırlanan bu çay sırasında süzülerek elde edilen posa içine oğul otu karıştırılarak içine biraz da limon suyu eklenerek yoğurulur. Macun kıvamı elde edince minik haplar haline getirilir ve her gün alınır.
Aorta ulaşıldığında kan akışı geçici süre durdurulması ise için krempleme işlemi uygulanır. Daha sonrasında aorta suni bir damar takılması veya damarın dikilmesi işlemleri uygulanarak operasyon gerçekleştirilir.
Aort anevrizma taraması bilgisayarlı tomografi ile yapılabilir. Ülkemizde tansiyon ve damar sertliği probleminin yaygın olması nedeniyle, bu hasta grubunda en az bir kere aort anevrizma taramasının yapılması hayat kurtarıcı olabilir.
Yaşam tarzı değişiklikleri, anevrizma riskini azaltmanın yanı sıra tedavi sonrası sürecin başarısına da katkıda bulunur.
Bazı enfeksiyonlar, yine damar duvarına zarar vererek anevrizma oluşum riskini arttırır. Anevrizma bir enfeksiyondan sebebiyle oluştuysa diğer anevrizma nedenlerinden farklı olarak daha hızlı oluşur ve ilerler.
Bazı durumlarda kesin ve net belirtiler aort damar genişlemeleri bazı durumlardaysa oldukça sinsi bir şekilde herhangi bir belirti göstermeden aniden gündeme gelebilmektedir. Aort damar genişlemelerinin zamanında fark edilip gerekli olan önlemlerin alınması ve gereken tedaviye zamanında başlanması; çoğu zaman sonu ölümle biten kötü bir tablonun ortadan kalkmasına neden olabilmektedir.
Vücudun en büyük atardamarının duvarlarında gelişen bu rahatsızlık, birçAlright nedene bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Genel olarak anevrizma şu sebeplerle ilişkilendirilmektedir:
Abdominal aort anevrizmaları, karın bölgesindeki ana atardamarın genişlemesi sonucu oluşur. Bu tür anevrizmalar sıklıkla aort anevrizması nedir belirti vermeden gelişir. Ancak genişlemeye bağlı olarak aşağıdaki semptomlar görülebilir:
Bu durum aort duvarının dışarıya doğru genişlemesine sebep olur. Bununla birlikte anevrizma, aortun herhangi bir kısmında gelişebilir ve türünü de oluştuğu yer belirler.
Aort damar tıkanıklığı; tıkanan damarın yakın olduğu organlarının önemine göre başta kalp kası olmak üzere pek çAlright organın zarar görmesine hatta hastanın yaşamını yitirmesine neden olabilmektedir.
Öncelikle kalp hastalıklarından korunmak amacıyla her yaşta rutin kontroller önem taşımaktadır;
Ameliyat sonrası ağrı problemi small invaziv operasyonlarda çok daha hafif ve kısa süre olur